Marcel Wallage, Pensioenadviseur, coach/trainer
Module 1: Weet jij welke financiële risico’s jij loopt? Bij zakelijke ongelukjes kun jij als ondernemer aansprakelijk worden gesteld. Ben jij hiertegen bestand? Bekijk de module over financiële risico’s om erachter te komen! Er zijn meerdere experts deze module, hoe exciting!
Module 2: Een ongeluk zit in een klein hoekje en soms kan een klein ongelukje grote gevolgen hebben. Vorige module heb je geleerd dat bij sommige zakelijke ongelukjes jij door klanten of andere betrokkenen aansprakelijk gesteld kan worden voor de schade. Omdat het soms om grote bedragen gaat kan je dit risico afdekken met aansprakelijkheidsverzekeringen. Maar een aansprakelijkheidsverzekering dekt niet altijd de gemaakte schade. Weet jij wanneer wel en wanneer niet? We hebben flink uitgepakt en een heuze Feit of Fabel Quiz voor je in elkaar gedraaid. Bekijk de module en test jouw kennis!
Module 3: Je systemen geblokkeerd door een cyberaanval? “Dat gebeurd mij toch niet, wat moeten hackers met die paar adressen die ik heb van klanten?” We kunnen je vertellen, daar gaat het de hackers niet om! Het gaat hen erom wat de gegevens jou waard zijn! Het blijkt dat 50% van het MKB te maken gaat krijgen met een cyberaanval. En op dit moment heeft 60% van het MKB al mensen meekijken in hun systemen. Wat zeg je me nou? Zorg er dus voor dat de kans dat jij slachtoffer wordt zo klein mogelijk is. Roos legt je in de module uit wat jij kan doen om dit te voorkomen. De check waar ze het over heeft doe je hier.
Module 4: Ziek worden of een ongeluk krijgen kan helaas iedereen overkomen. Het kan dan zijn dat je daardoor niet meer kunt werken. Als ondernemer betekent dit helaas ook dat als je niet werkt je ook geen inkomen meer hebt, maar je moet toch je maandelijkse lasten betalen en boodschappen doen. Om dat risico af te dekken kun je een arbeidsongeschiktheidsverzekering in overweging nemen. Door maandelijks premie te betalen kun je dan aanspraak maken op een uitkering wanneer de situatie werkelijkheid wordt. Maar hoe hoog is die uitkering? En waar moet je opletten? Constantijn legt het je uit.
Module 5: Als mens zijn we niet goed in het lange termijn denken. Toch komt er een moment dat je stopt met werken en je dan graag inkomsten blijft behouden. Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor dit inkomen wanneer je stopt met werken. Maar je pensioen uitzoeken klinkt als veel werk maar dat hoeft niet! In deze module leert Marcel je hoeveel je maandelijks opzij moet leggen zodat je je levensstandaard kunt behouden. En dat in slechts 15 minuutjes! Ja, echt zo snel!
Nu je de training hebt afgerond ben je goed geïnformeerd over de financiële risico’s die jij loopt als ondernemer. Je hebt nu concreet waar jij mogelijk risico loopt op gebied van aansprakelijkheid, cybersecurity, arbeidsongeschiktheid en pensioen.
Nu ligt het balletje bij jou. De opdracht is om af te wegen welke risico’s je aanvaard en welke risico’s je wilt afdekken, met bijvoorbeeld een verzekering? Daarnaast is het goed om, wanneer je besluit geen verzekering te nemen, een moment te pakken waarop je dit opnieuw wilt evalueren.
Na deze training weet jij:
Nu lekker leven, straks lekker leven! Mijn kracht als Pensioenadviseur is het begrijpelijk maken van jouw eigen pensioen.
Wil jij je huidige levensstandaard ook tijdens je pensioen behouden, zonder daar nu en later zorgen over te maken? Wij geloven dat iedereen een financieel onbezorgd leven verdient.
De voordelen van pensioenadvies zijn:
– Je krijgt Inzicht in jouw huidige financiële situatie.
– We schetsen scenario’s van ingrijpende inkomens veranderende gebeurtenissen. Denk aan arbeidsongeschikt, overlijden en pensioen.
– We schetsen de consequenties van ingrijpende inkomens veranderende gebeurtenissen.
– Je krijgt passende oplossingen aangereikt om de negatieve gevolgen van inkomende inkomens veranderende gebeurtenissen te verhelpen.