Simpel en snel je financiële administratie opzetten

Ton Peters, Financieel adviseur, trainer/coach

6 Modules

35 min

7.8

1. Theorie financiële administratie
0:14
2. Verkoopfactuur opstellen
0:04
3. Facturen inboeken
0:06
4. Welke kosten mag je aftrekken?
0:04
5. BTW en KOR
0:04
6. Inkomstenbelasting
0:03

Wat leer je in deze training?

Module 1: We gaan beginnen met de eerste module! En we pakken meteen het leukste onderdeel van ondernemen: om je geld vragen! Maar, hoe stel je die verkoopfactuur op? En wanneer je al een factuur hebt, heb je dit dan goed gedaan volgens alle wettelijke eisen?  Ton neemt je mee in waar een verkoopfactuur allemaal aan moet voldoen. Verder zit Ton vol met tips & tricks dus bekijk de video en start met de training! 

Module 2: Zelf doen of uitbesteden? Dat is de grote vraag van deze dagen. Ton laat zien hoe je een factuur moet inboeken in je administratieprogramma. Uiteraard kan dit ook gewoon in Excel, wat jij fijn vindt. Door dit goed te doen weet je bijvoorbeeld precies hoeveel BTW je moet betalen. Ook zorgt dit ervoor dat je een helder overzicht hebt van al het geld dat je onderneming in- en uit gaat. Fijn voor jezelf, maar ook voor de belastingdienst. Aan de hand van de video kun jij de keuze maken. Denk je: “Dit is een eitje, ik bespaar mezelf de kosten. Ik doe het lekker zelf!” Of denk je toch: “Nou dit is wel heel veel moeite. Ik betaal liever een boekhouder, zodat ik zelf lekker kan blijven ondernemen!” De keuze is aan jou!

Module 3: Hoe lager je winst, hoe minder belasting jij hoeft te betalen. Vandaag ga je dus leren welke kosten je van je winst mag aftrekken en welke niet. Zo weet je goed welke uitgaven je zakelijk kan boeken en ook nog eens de BTW van kan terugvragen. Dit kan in sommige gevallen wel 21% schelen en dat heb je dan toch maar mooi bespaard!  Let op! In deze module moet je extra goed opletten. Er staat namelijk een quiz voor je klaar waarin jij je kennis gaat testen! Doe de quiz hier, maar vergeet niet eerst de video te kijken!

Module 4: Zoals je hebt gemerkt is de BTW aangifte erg belangrijk. Doe je het niet, te laat of betaal je te laat? Dan staan er flinke boetes op je te wachten. Dat moeten we natuurlijk niet hebben. In deze module gaan we ervoor zorgen dat jou dit echt niet gaat overkomen. Daarnaast legt Ton jou nog een belangrijke uitzondering op de BTW regeling uit, namelijk de kleine ondernemers regeling (KOR). Dit kan voor jou als ondernemer best interessant zijn maar dan zijn ook zeker een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden.

Module 5: Elke Nederlander heeft als plicht om belasting te betalen. Hoe je het went of keert, we moeten het allemaal. Maar dat betekent niet dat we er over na kunnen denken hoe we zo min mogelijk belasting hoeven te betalen. Zo blijft jouw hard verdiende geld ook zoveel mogelijk in jouw zak! Zo heeft ook elke Nederlander namelijk recht op aftrekposten. Deze mag jij aftrekken van je winst en hoef je dus minder inkomstenbelasting te betalen. Als ondernemer heb je ook nog eens recht op wat extra aftrekposten. Ton zal je in de video hier meer uitleg over geven. Dus bekijk de video en begin met besparen!

Na deze training weet jij:

  • Hoe je een verkoopfactuur moet opstellen;
  • Hoe jij je boekhouding regelt;
  • Alles over aftrekposten en inkomstenbelasting;
  • Alles over de BTW-aangifte en de kleine ondernemers regeling;
  • Nieuwe ondernemers-energie verkregen.

Ontmoet de ondernemer

Ton Peters
Financieel adviseur, trainer/coach

Ik ben iemand die door een bedrijfskundige bril kijkt naar ondernemerschap. Iemand die zich enthousiast informeert over nieuwe mogelijkheden en wat deze voor MKB-ondernemers en bestuurders kunnen betekenen. Ik vind niets leuker dan mijn relaties op de hoogte te brengen van nieuwe mogelijkheden en kansen. Ben jij iemand die graag controle heeft over je toekomst en plan je de koers van je organisatie graag vooruit? Neem dan contact met me op voor een kennismakingsgesprek. Bij OAMKB zorgen we voor je financiële- en HR-administratie en krijg je mij als jouw sparringpartner aan je zij!

WIJ DENKEN DAT JE DEZE TRAININGEN
OOK INTERESSANT ZOU VINDEN

ONZE PARTNERS