In 5 stappen naar een werkbaar financieel plan

Honore Schreurs, Bedrijfsadviseur voor MKB, spreker/trainer

6 Modules

40 min

8.4

1. Theorie financieel plan
0:15
2. Omzetbegroting
0:04
3. Kostenbegroting
0:10
4. Exploitatiebegroting
0:03
5. Liquiditeitsbegroting
0:05
6. Hoe nu verder?
0:03

Wat leer je in deze training?

Module 1: De omzetbegroting. Door deze begroting weet je precies hoeveel geld jij elke maand binnenkrijgt door verkopen van jouw producten of diensten. Je krijgt zelfs inzicht in hoeveel al je producten of diensten individueel bijdragen aan jouw maandelijkse omzet.

Misschien klinkt dit als een enorme taak, maar Honoré heeft enorm zijn best gedaan om zo simpel mogelijk te maken. Vul alleen in wat Honoré aangeeft in de video en het Excel sheet doet de rest voor je. Da’s makkelijk toch? Download de sheet hier.

Module 2: In deze module ga je dan ook je kosten in kaart brengen. Het maken van een kostenbegroting helpt je bij het creëren van inzicht in je financiën. In combinatie met je omzetbegroting weet je hierdoor hoeveel winst je maakt. Ook kom je erachter dat je misschien meer ruimte hebt voor kosten dan je had gedacht, of dat je ze juist moet drukken. Gebruik dezelfde Excelsheet waar je de eerste les ook in hebt gewerkt. Je zult wel van tabblad moeten wisselen. Honoré legt in de video precies uit hoe je de sheet gebruikt.

Module 3: Je bent begonnen aan de basis van je financieel plan. Hoe kun je dit plan perfectioneren en wat levert het meeste op voor jou? Heb je hoge marges, maar is het lastig om aan opdrachten te komen? Of is volume jouw toverwoord? Gebruik je financiële plan en ga spelen met je aanbod. Op welke producten/diensten wil jij je het meeste focussen? Wat veranderd er dan met je financiële situatie? Gebruik jouw plan om je te motiveren en je aanbod te verscherpen.

Module 4: Dat je met je onderneming winstgevend bent betekend niet dat je je rekeningen altijd kunt betalen. Huh, hoe kan dat? Nou, er kan wel meer geld binnenkomen dan dat eruit gaat maar als je dit geld niet op het juiste moment op je rekening hebt kom je alsnog in de problemen. In het ergste geval zelfs faillissement. Met de liquiditeitsbegroting breng je inzichtelijk wanneer je hoeveel geld je op je rekening hebt staan. Door dit vooruit kijken kom je niet voor financiële verrassingen te staan en weet je wanneer je een bepaalde investering kunt doen. Dat klinkt lastig, maar zoals gewoonlijk loodst Honoré jou er weer doorheen aan de hand van de video en de kant-en-klare Excelsheet.

Module 5: In module 4 heb je de laatste inhoudelijke toevoegingen gedaan. We hopen dat je door deze opdrachten hebt gemerkt dat je zelf een goed financieel plan kan opstellen en dat het echt een meerwaarde is voor je bedrijf. De waarde van dit plan wordt nog groter als je je werkelijke cijfers gebruikt in plaats van schattingen. De opdracht van vandaag is dan ook eigenlijk ook pas over drie maanden. Want dan kun zien of de schattingen die jij hebt gemaakt ook zijn uitgekomen. Plan dus een moment in waarop jij je werkelijke cijfers in kunt vullen. Vanuit daar kun je je focus opnieuw scherpstellen. Dus pak je agenda en leg het meteen vast. Honoré zal je nog wat wijsheden meegeven in de video.

Na deze training heb jij:

  • Inzicht in je omzet;
  • Je kosten in kaart gebracht;
  • Inzichtelijk hoe je nog winstgevender gaat zijn;
  • Een goede financiële planning;
  • Nieuwe ondernemers-energie verkregen.

Ontmoet de ondernemer

Honore Schreurs
Bedrijfsadviseur voor MKB, spreker/trainer

Ik help ondernemers hun kernwensen te realiseren. Het geluk en succes van de ondernemer is mijn drijfveer: ik geniet enorm als ik mijn klanten kan helpen zaken voor elkaar te krijgen die ze diep in hun hart al lang wilden realiseren. Waar het mij niet uitmaakt of deze doelstellingen meer winst, een betere werk/privé balans, meer overzicht en rust in hun werk of leukere klanten betreffen. En natuurlijk regel ik administratie en aangiften.

Ik gun elke ondernemer dat degene die hun administratie regelt ook meteen een goede sparringspersoon is voor alle bedrijfsmatige stappen die de ondernemer regelt. Ik, samen met de andere oamkb Tribe members, wil dit in ieder geval voor mijn klanten zijn.

WIJ DENKEN DAT JE DEZE TRAININGEN
OOK INTERESSANT ZOU VINDEN

DIT ZEGGEN ANDERE
ONDERNEMERS OVER BOOSTZ

“De webinars van Boostz zijn heel leerzaam, heel toepasbaar en heel behulpzaam! Dankzij Boostz blijf ik op de hoogte van al het laatste (ondernemers)nieuws en krijg ik hele fijne en bruikbare hulp/tips. Boostz laat mij op de hoogte zijn van alle laatste trends- en ontwikkelingen! Dankzij de simpele praktijkvoorbeelden is het voor iedereen en op elk moment toepasbaar! Boostz is mijn inspiratiebron!”

Joëlle Burger

Eigenaar JCB Facility

“Waarom ik Boostz bij andere ondernemers aanraad? Er is een regelmatig aanbod van webinars en door de interactie krijg ik antwoorden op persoonlijke vragen in een leuke en ongedwongen setting.”

Ruud Visser

Ondernemer De Verwonderfabriek

“Complimenten aan het team van Boostz! Brede ervaring en mooie toon. Inhoudelijk sterk en toegankelijk. Gewoon helder en zet je in acties .. daar gaat het om!”

Edward Nagel

Founder Orange Spark

ONZE PARTNERS